top of page

Over ons

Kids logo.jpg
Team 2020
Kids logo.jpg

Wij zijn de Kids van Amsterdam Oost (KvAO) en bieden kinderen en jongeren tussen de 5 en 25 jaar dans, muziek en theaterlessen van goede kwaliteit die door professionals worden gegeven. Wij geloven dat talent niet gebonden is aan leeftijd. Hierdoor ontstaan er groepen waarin jong en oud samenwerken aan gemeenschappelijke doelstellingen. Tijdens de lessen en optredens zijn zij op een leuke en intensieve manier met elkaar bezig en ervaren samen een gevoel van ‘trots’.

 

De stichting stelt kinderen in staat hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen op creatief en sociaal gebied. Kringgesprekken, teambuildingsactiviteiten en goede doelen projecten zijn onderdeel van het jaarprogramma. Deze dragen bij aan het bieden van structuur en veiligheid. De kinderen kunnen hun zorgen thuis laten en gewoon weer even kind zijn.

Een andere doelstelling van stichting KvAO is het vergroten van de betrokkenheid van de ouders bij de schoolcarrière en vrijetijdsbesteding van de kids. Ouders en buurtbewoners komen naar de KvAO theatervoorstellingen en zien hoe hun kinderen zich ontwikkelen. Hun aanwezigheid resulteert bij veel van de deelnemende kinderen, tieners en jongeren in toenemende discipline.

I believe the children are our future, teach them well and let them lead the way.

Show them all the beauty they possess inside, give them a sense of pride to make it easier, let the children's laughter remind us how we used to be.  - Withney Houston

Our Mission

Van toekomstdroom naar oprichting

Nathalie Oldenstam is bewoner van de voormalige probleemwijk Transvaalbuurt in Amsterdam Oost. Dertien jaar geleden is zij het initiatief gestart om kinderen, tieners en jongeren uit Amsterdam Oost een veilige omgeving te bieden waar zij hun talenten kunnen ontdekken, ontwikkelen en laten zien, maar vooral ook om hun toekomstdroom na te jagen. Samen met artistiek leider Simone Vrieze als co-founder van dit succesproject, hebben zij in 2006  de ‘Betere Buurt’ prijs van woningcorporatie Ymere gewonnen. Met het prijzengeld werd stichting De Kids van Amsterdam Oost (KvAO) opgericht.

Nat.PNG
KVAO
Theater Marquee Lights

Simone Vrieze

“Ik ben opgeleid tot chemisch analiste en kwam na mijn studie al gauw terecht bij de bank en het verzekeringswezen waar ik als hypotheek/consumptief adviseur lange tijd heb gewerkt. Naast het werk waar ik zorg dat de financiële huishouding op orde is, heb ik vanaf mijn zestiende jaar met kinderen uit de buurt gedanst. Ik zat zelf op muziek en dans en leerde de kinderen uit mijn buurt in onze garage de skills die ik zelf net had geleerd. Op heel jonge leeftijd leerde mijn moeder me kleding maken, waar ik erg veel passie voor heb. Kleding maken heeft mij gedurende mijn jeugd heel veel zakgeld opgeleverd doordat ik voor anderen en winkels kleding ontwierp en maakte. Voordat we de Kids van Amsterdam zijn gestart begonnen we in Suriname (1998) een clubje genaamd Kids on Stage. Met deze talentvolle kinderen heb ik heel wat theatervoorstellingen en modeshows kunnen realiseren. Het is wel duidelijk dat mijn passie sinds mijn kinderjaren toch wel op het podium en achter de schermen ligt, drukdoende met het regisseren van wederom een show.”

Sim.PNG

Organisatie Team

Nathalie Oldenstam - Projectleider

Simone Vrieze - Artistiek Leider, Hoofd administratie

Charissa Mitrasing - ChaCha Communicatie

Michelle Panganiban - Communicatiemanager

Marisa Lisse - Projectmedewerker

Serena Slotboom - Projectmedewerker

Docenten Team

Judith van Reehnen - Docent Modern

Mariska Dera - Docent Hip Hop/Street Dance

Justin Hall - Docent Hip

Cheyenne Toney - Musical

Jeritschka - Theater

Raad van Toezicht

Voorzitter: Martin Verbeet

Ingrid Grunwald

Fay Abdul

Lorrelei Rijsdijk

Steun talentonwikkeling voor en door jongeren

bottom of page