top of page

Over ons

KITCafe_Opening_29Sept2023_HQ-62.jpg

Wij zijn de Kids van Amsterdam (KvA) en bieden kinderen en jongeren tussen de 5 en 25 jaar dans, muziek en theaterlessen van goede kwaliteit die door professionals worden gegeven. Wij geloven dat talent niet gebonden is aan leeftijd. Hierdoor ontstaan er groepen waarin jong en oud samenwerken aan gemeenschappelijke doelstellingen. Tijdens de lessen en optredens zijn zij op een leuke en intensieve manier met elkaar bezig en ervaren samen een gevoel van ‘trots’.

 

De stichting stelt kinderen in staat hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen op creatief en sociaal gebied. Kringgesprekken, teambuildingsactiviteiten en goede doelen projecten zijn onderdeel van het jaarprogramma. Deze dragen bij aan het bieden van structuur en veiligheid. De kinderen kunnen hun zorgen thuis laten en gewoon weer even kind zijn.

Een andere doelstelling van stichting KvA is het vergroten van de betrokkenheid van de ouders bij de schoolcarrière en vrijetijdsbesteding van de kids. Ouders en buurtbewoners komen naar de KvA theatervoorstellingen en zien hoe hun kinderen zich ontwikkelen. Hun aanwezigheid resulteert bij veel van de deelnemende kinderen, tieners en jongeren in toenemende discipline.

"I believe the children are our future, teach them well and let them lead the way.Show them all the beauty they possess inside, give them a sense of pride to make it easier, let the children's laughter remind us how we used to be.  - Withney Houston"

Nathalie Oldenstam

Nathalie Oldenstam is bewoner van de voormalige probleemwijk Transvaalbuurt in Amsterdam Oost. Dertien jaar geleden is zij het initiatief gestart om kinderen, tieners en jongeren uit Amsterdam Oost een veilige omgeving te bieden waar zij hun talenten kunnen ontdekken, ontwikkelen en laten zien, maar vooral ook om hun toekomstdroom na te jagen. Samen met artistiek leider Simone Vrieze als co-founder van dit succesproject, hebben zij in 2006  de ‘Betere Buurt’ prijs van woningcorporatie Ymere gewonnen. Met het prijzengeld werd stichting De Kids van Amsterdam (KvA) opgericht.

Nat.PNG

Simone Vrieze

Na mijn opleiding tot chemisch analiste werkte ik lang als hypotheek/consumptief adviseur in de financiële sector. Tegelijkertijd danste ik met buurtkinderen sinds mijn zestiende, terwijl ik zelf muziek en dans studeerde. Kleding maken, aangeleerd door mijn moeder op jonge leeftijd, werd een blijvende passie en bron van jeugdig zakgeld door ontwerpen en maken voor anderen. Voorafgaand aan Kids van Amsterdam, begonnen we Kids on Stage in 1998 in Suriname. Daar organiseerde ik theatervoorstellingen en modeshows met getalenteerde kinderen. Duidelijk is dat mijn kinderlijke passie op het podium en achter de schermen ligt, met regisseren als kern.

Nat.PNG
Sim.PNG
Nat.PNG

Nathalie Oldenstam

Directrice

FB_IMG_1630073994352.jpg

Cindy Engelhart

Project medewerker

Sim.PNG

Simone Vrieze

Adviseur

DSC04536 4.JPG

Audrey Imanuel

Communicatie medewerker

Serena.PNG

Serena Slotboom

Projectleider

WhatsApp Image 2023-10-11 at 20.14.16.jpeg

Cherise Koning

Marketing & Communicatie medewerker

Raad van Toezicht

IMG_0385crop_400x400.jpg

Martin Verbeet

1556308576030.jpeg

Ingrid Grunwald

faye.JPG

Fay Abdul

lorre rvt lid.jpg

Lorrelei Rijsdijk

De organisatie

bottom of page