Onze docenten

Team 2020
Cheyenne Toney

Cheyenne Toney

Musical | elke maandag

Justin Burleson

Justin Burleson

Muziek | Drummen | elke dinsdag

Luciano Hiwat

Luciano Hiwat

Hiphop & Breakdance | elke woensdag

Judith van Rheenen

Judith van Rheenen

Moderne dans | elke dinsdag

Jeritza Toney

Jeritza Toney

Theater | elke woensdag

Justin Hall

Justin Hall

Hiphop

Mariska Dera

Mariska Dera

Hiphop | elke woensdag en donderdag

Asha Hendriks

Asha Hendriks

Peuter- en kleuterdans | elke zaterdag

Aron Norbert

Aron Norbert

Afro dance | elk zaterdag

Cheyenne Herdigein

Musical class

Haar biografie wordt binnenkort geplaatst.

Mariska Dera

Dans | Hiphop

Mijn naam is Mariska Dera, 33 jaar oud, wonend in Amsterdam Zuidoost. Ik ben geboren in Den Bosch waar ik tot mijn 24ste jaar heb gewoond. Deze stad was niet groot genoeg om mijn dromen te verwezenlijken. Dansen was mijn passie en daar deed ik alles voor. Wekelijks ging ik op en neer naar Amsterdam om hiphop lessen te volgen, waardoor het me het beste leek te verhuizen. Ook heb ik aan het Creative College gestudeerd in Utrecht. Dit is een MBO opleiding waarin je wordt opgeleid tot artiest en ondernemer in dans. Voornamelijk in hiphop stijlen zoals; Hiphop, house, dancehall, waacking etc. Ook ben ik erg veel bezig geweest met freestyle. Ik heb jaren meegedaan aan battles en heb veel battles in binnen en buitenland bezocht. Along the way is mijn passie voor lesgeven gaan groeien. Van 2 uur per week lesgeven naar +/- 10 uur per week lesgeven. Hiernaast volg ik zelf ook nog steeds lessen om mijzelf te verbeteren en mijn creativiteit uit te breiden. Ik vind het leuk mijn kennis door te geven en vind het erg belangrijk dat mijn leerlingen plezier hebben in mijn les. Ik wil dat ze zich veilig voelen tijdens hun groei in dans en als persoon. De Kids van Amsterdam Oost geeft mij de ruimte om dit te kunnen doen. Ze bieden de kinderen een veilige en prettige plek om hun talent te ontwikkelen. Dat is ook 1 van de redenen waarom ik hier al 6 jaar met heel veel liefde en plezier lesgeef. 

Judith van Rheenen

Dans | Modern

Ik ben Judith en geef al bijna zeven jaar moderne dans bij De Kids van Amsterdam Oost. Ik ben ontzettend blij dat ik via een vriendin bij De Kids terecht ben gekomen, en ik ben van plan nog lang te blijven. Ik dans zelf al vanaf toen ik jong was. Het plezier wat ik toen al beleefde in danslessen hoop ik nu door te geven aan mijn leerlingen. Ik ben afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, bij de opleiding Docent Dans. Ook heb ik een bachelor en master Europese studies afgemaakt aan de Universiteit van Amsterdam. MIjn hart ligt echt bij dansen en lesgeven. Ik heb het gevoel dat ik het leukste beroep ter wereld heb. Tijdens de moderne lessen werk ik aan techniek, kracht, improvisatie en choreografie. Wat ik ook even belangrijk vind is het sociale aspect van de danslessen: durven de leerlingen zichzelf te zijn, zijn ze lief naar elkaar? Voor mij telt iedere leerling even veel mee en ik probeer alle leerlingen aandacht te geven. Complimenten geven, tips geven, de leerlingen aanmoedigen. Alles om ze te laten bloeien. Je vrij voelen in dans is zo een mooi gevoel. Het zelfvertrouwen wat hieruit voortkomt is op zoveel vlakken in het leven belangrijk en leerzaam. Dansen maakt jezelf (en mij) gelukkig. Wat kan ik nog meer wensen?

Judith zwartwit.jpg

Luciano Hiwat

Dans | hiphop & breakdance

Zijn biografie wordt binnenkort geplaatst.

IMG_3200.JPG

Jeritza Toney

Theater

Ik ben een entertainer, zangeres, theatermaker, actrice en presentatiecoach en geef momenteel theaterlessen bij de Kids van Amsterdam Oost.

Mijn lessen bestaan uit spelopdrachten, improvisatie, praat oefeningen in combinatie met emoties en af en toe zanglessen tussendoor. Er zal ook ruimte voor de kinderen zijn om hun ideeën uit te proberen.  De leerlingen zullen uiteindelijk in een theatervoorstelling laten zien dat zij in staat zijn om samen te werken met anderen en samen kunnen zij een voorstelling opvoeren met hetgeen zij hebben geleerd.
Ik kreeg de vraag waarom ik lesgeef bij de Kids van Amsterdam Oost en dacht: 'Waarom niet?' De reden waarom ik bij KvAO lesgeef heeft te maken met de doelstelling van deze stichting.

Justin Burleson

Muziek | Drummen 

Zijn biografie wordt binnenkort geplaatst.

Asha Hendriks

Peuter/kleuter dans 

Ik dans al vanaf mijn 7e jaar. Ik begon met streetdance bij een lokale dansschool. Toen wist ik al dat dansen het leukste was wat ik kon en wilde doen. Daarna ben ik doorgestroomd naar het Kunstencentrum Velsen. Daar heb ik 3 jaar de vooropleiding dans gevolgd. In 2011 ben ik begonnen aan de opleiding dans bij Art & Entertainment college in Amsterdam. In 2014 heb ik gedanst bij Da Vibe of Today van Productiehuis Douma-Alta Foundation en tijdens de dansopleiding heb ik stage gelopen bij Rick Odums in Parijs. In 2015 ben ik afgestudeerd tot een allround-danseres. Van 2011 tot 2017 was ik lid van een amateur musical vereniging De Jonge Stem. Hier kon ik dansen, zingen en acteren combineren. Momenteel geef ik dansles in de stijlen peuter/kleuter dans, streetdance, jazz, modern en musical dans. Bij de Kids van Amsterdam Oost geef ik de jongste kinderen les en het is mijn doel om deze kinderen de liefde voor beweging, dans en muziek bij te brengen. 

asha foto profiel 4.jpg

Aron Norbert

Afro dance 

Ik ben Aron, een 28-jarige autoindidacte jongeman die geen dansopleiding heeft gevolgd en uiteindelijk is gegroeid tot een Afro dance leraar. In 2014 heb ik met mijn team Afrokikos de halve finale behaald bij Holland's Got Talent. 

Sinds 2019 geef ik Afro dance bij de Kids van Amsterdam Oost. Mijn lessen bestaan uit drie onderdelen, namelijk een warming-up, het leren van een choreografie en afsluiting. In het laatste onderdeel wordt de klas in groepen verdeeld om de choreografie uit te voeren/bespreken.

Ik denk dat je ook wel benieuwd bent hoe ik bij de Kids terecht ben gekomen. Het begon namelijk met een workshop bij Amsterdam Dansmarathon waarbij ik betrokken raakte met de Kids van Amsterdam Oost. De deelnemers waren zo enthousiast, waardoor ik uiteindelijk ben gevraagd om deel te zijn van het team en zonder twijfel ja heb gezegd. Tot nu toe voelt het fijn om elke zaterdag de kids en mijn collega's te zien en heb ik het altijd naar mijn zin. 
 

Ben je benieuwd naar mijn stijl? Kijk dan op mijn YouTube kanaal: aron norbert afrodancevid. Volg mij ook op Instagram @anorbert_ 
Or I see you in my class!