top of page

Onze docenten

Team 2020

Joshua Halman

Theater | Dans

Ik ben Joshua Halman, theater en dansdocent. Ik kom uit Amsterdam Zuidoost en ben 20 jaar oud.

 

Ik ben van origine een danser maar vond het al sinds een kleine jongen al heel leuk om te spelen! Ik speelde sinds mijn 13e bij het Jeugdtheaterschool Zuidoost! En toen ik m’n diploma van de OSB had gehaald ging ik de theateropleiding doen op ROC PACT+ en ben sinds 2020 daar afgestudeerd en begon erna met lessen geven!

 

Mijn bijdrage aan de kids is dat ik met een hele coole groep kids een toffe voorstelling mag maken! Ik geef elke woensdagmiddag een theaterles aan de kids waarin ze ook heel erg fysiek bezig zijn! Ze leren acteren, scenes maken en ook hoe ze door middel van dans/beweging verhalen kunnen vertellen op de vloer! De lessen tot nu zijn super leuk en ik heb ook enorm naar me zin!!

 

Ik zou ‘t jullie aanraden omdat dit precies zo’n les is waar je echt kennis maakt met theater! En ook zelfs als je al ervaring hebt zit je hier ook goed want ‘t is super leuk dat je met kinderen in een groep zit die heel graag iets tofs willen laten zien!  

Joshua .jpeg

Mariska Dera

Dans | Hiphop

Mijn naam is Mariska Dera, 33 jaar oud, wonend in Amsterdam Zuidoost. Ik ben geboren in Den Bosch waar ik tot mijn 24ste jaar heb gewoond. Deze stad was niet groot genoeg om mijn dromen te verwezenlijken. Dansen was mijn passie en daar deed ik alles voor. Wekelijks ging ik op en neer naar Amsterdam om hiphop lessen te volgen, waardoor het me het beste leek te verhuizen. Ook heb ik aan het Creative College gestudeerd in Utrecht. Dit is een MBO opleiding waarin je wordt opgeleid tot artiest en ondernemer in dans. Voornamelijk in hiphop stijlen zoals; Hiphop, house, dancehall, waacking etc. Ook ben ik erg veel bezig geweest met freestyle. Ik heb jaren meegedaan aan battles en heb veel battles in binnen en buitenland bezocht. Along the way is mijn passie voor lesgeven gaan groeien. Van 2 uur per week lesgeven naar +/- 10 uur per week lesgeven. Hiernaast volg ik zelf ook nog steeds lessen om mijzelf te verbeteren en mijn creativiteit uit te breiden. Ik vind het leuk mijn kennis door te geven en vind het erg belangrijk dat mijn leerlingen plezier hebben in mijn les. Ik wil dat ze zich veilig voelen tijdens hun groei in dans en als persoon. De Kids van Amsterdam Oost geeft mij de ruimte om dit te kunnen doen. Ze bieden de kinderen een veilige en prettige plek om hun talent te ontwikkelen. Dat is ook 1 van de redenen waarom ik hier al 6 jaar met heel veel liefde en plezier lesgeef. 

Judith van Rheenen

Dans | Modern

Ik ben Judith en geef al bijna zeven jaar moderne dans bij De Kids van Amsterdam Oost. Ik ben ontzettend blij dat ik via een vriendin bij De Kids terecht ben gekomen, en ik ben van plan nog lang te blijven. Ik dans zelf al vanaf toen ik jong was. Het plezier wat ik toen al beleefde in danslessen hoop ik nu door te geven aan mijn leerlingen. Ik ben afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, bij de opleiding Docent Dans. Ook heb ik een bachelor en master Europese studies afgemaakt aan de Universiteit van Amsterdam. MIjn hart ligt echt bij dansen en lesgeven. Ik heb het gevoel dat ik het leukste beroep ter wereld heb. Tijdens de moderne lessen werk ik aan techniek, kracht, improvisatie en choreografie. Wat ik ook even belangrijk vind is het sociale aspect van de danslessen: durven de leerlingen zichzelf te zijn, zijn ze lief naar elkaar? Voor mij telt iedere leerling even veel mee en ik probeer alle leerlingen aandacht te geven. Complimenten geven, tips geven, de leerlingen aanmoedigen. Alles om ze te laten bloeien. Je vrij voelen in dans is zo een mooi gevoel. Het zelfvertrouwen wat hieruit voortkomt is op zoveel vlakken in het leven belangrijk en leerzaam. Dansen maakt jezelf (en mij) gelukkig. Wat kan ik nog meer wensen?

Judith zwartwit.jpg

Luciano Hiwat

Dans | hiphop & breakdance

Zijn biografie wordt binnenkort geplaatst.

Jeritza Toney & CO.

Theater

Ik ben een entertainer, zangeres, theatermaker, actrice en presentatiecoach en geef momenteel theaterlessen bij de Kids van Amsterdam Oost.

Mijn lessen bestaan uit spelopdrachten, improvisatie, praat oefeningen in combinatie met emoties en af en toe zanglessen tussendoor. Er zal ook ruimte voor de kinderen zijn om hun ideeën uit te proberen.  De leerlingen zullen uiteindelijk in een theatervoorstelling laten zien dat zij in staat zijn om samen te werken met anderen en samen kunnen zij een voorstelling opvoeren met hetgeen zij hebben geleerd.
Ik kreeg de vraag waarom ik lesgeef bij de Kids van Amsterdam Oost en dacht: 'Waarom niet?' De reden waarom ik bij KvAO lesgeef heeft te maken met de doelstelling van deze stichting.

IMG_3200.JPG

Sona 

Drummen en persoonlijke begeleiding

Mijn naam is Sona Abhelakh, 19 jaar oud en ik ben theatermaker.


Ik ben begonnen op jonge leeftijd met optreden. Maar naarmate ik ouder werd,
vond ik wat er achter de schermen gebeurde interessanter. Ik ben er eigenlijk
ingerold, zoals ik het zelf noem. Ik ben begonnen als speler bij de Jeugdtheater
school Zuidoost. Dit vond ik super leuk. Ik kon hier al mijn energie en fantasie
kwijt. Tot dat er na een voostelling werd gevraagd om vrijwilligers. Ik heb mij toen
gelijk aangemeld. Onder supervisie van onder andere Jeritza Toney gaf ik les aan
de leeftijden 2 tot 8. Dit heeft een ander vuurtje aangewakkerd. Ik moest mijn
creativiteit en fantasie nu op een andere manier inzetten, een uitdaging die ging ik
maar al te graag aan.

 

Acht jaar later, en nu sta ik zelf op de groep, te doen wat ik
het allerliefste doe, theater maken. Zelf speel ik in voorstellingen. Hiermee blijf ik
mezelf uitdagen en kom ik op nieuw lesmateriaal. Ik vind het leuk om mijn passie
te delen en vooral te kunnen inspireren. Op allerlei vlakken. Ik hoop ook een vorm
van bewustwording te kunnen creëren bij mijn leerlingen, ongeacht leeftijd.

 

De Kids van Amsterdam Oost geeft mij de ruimte om dit te kunnen doen. Er is hier de
ruimte om te leren van docenten, maar ook van elkaar. Om lekker gek te doen en
te weten dat als je gek doet, we allemaal met je mee doen.

Kira-Nerys

Drummen en persoonlijke begeleiding

Mijn naam is Kira-Nerys en ik ben theater/dans docente. Ik ben mijn hele leven al actief binnen de theaterwereld eerst zelf als leerling en later ben ik begonnen met het doorgeven van mijn kennis over theater aan de komende generaties .

 

Theater is voor mij een plek waar ik even alles kan loslaten en gewoon even lekker kan spelen. Ik kan mij verplaatsen in anderen en op een actieve/creatieve manier actuele onderwerpen benaderen. Ik wil de kids uitdagen om alles uit zichzelf te halen en zeker te zijn in hun kunnen. In de theaterlessen werken we niet alleen aan wat theater betekent, maar ook aan hoe je je kan uiten in acteren en hoe je dat eventueel zou kunnen combineren met andere disciplines als dans, zang en muziek.

 

De kids zelf dagen mij iedere week weer uit om het beste uit mezelf te halen en elke week leer ook ik wat nieuws van de kids. De kids en teens zullen bij mij leren hoe emoties om te zetten in spel, hun zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid verder te ontwikkelen en hoe al hun talenten benut kunnen worden en elkaar kunnen versterken. Ik zou zeggen Join de kids!!!

K

Justin Burleson

Muziek | Drummen 

Zijn biografie wordt binnenkort geplaatst.

Peuter/kleuter dans 

Asha Hendriks

Ik dans al vanaf mijn 7e jaar. Ik begon met streetdance bij een lokale dansschool. Toen wist ik al dat dansen het leukste was wat ik kon en wilde doen. Daarna ben ik doorgestroomd naar het Kunstencentrum Velsen. Daar heb ik 3 jaar de vooropleiding dans gevolgd. In 2011 ben ik begonnen aan de opleiding dans bij Art & Entertainment college in Amsterdam. In 2014 heb ik gedanst bij Da Vibe of Today van Productiehuis Douma-Alta Foundation en tijdens de dansopleiding heb ik stage gelopen bij Rick Odums in Parijs. In 2015 ben ik afgestudeerd tot een allround-danseres. Van 2011 tot 2017 was ik lid van een amateur musical vereniging De Jonge Stem. Hier kon ik dansen, zingen en acteren combineren. Momenteel geef ik dansles in de stijlen peuter/kleuter dans, streetdance, jazz, modern en musical dans. Bij de Kids van Amsterdam Oost geef ik de jongste kinderen les en het is mijn doel om deze kinderen de liefde voor beweging, dans en muziek bij te brengen. 

asha foto profiel 4.jpg

Aron Norbert

Afro dance 

Ik ben Aron, een 28-jarige autoindidacte jongeman die geen dansopleiding heeft gevolgd en uiteindelijk is gegroeid tot een Afro dance leraar. In 2014 heb ik met mijn team Afrokikos de halve finale behaald bij Holland's Got Talent. 

Sinds 2019 geef ik Afro dance bij de Kids van Amsterdam Oost. Mijn lessen bestaan uit drie onderdelen, namelijk een warming-up, het leren van een choreografie en afsluiting. In het laatste onderdeel wordt de klas in groepen verdeeld om de choreografie uit te voeren/bespreken.

Ik denk dat je ook wel benieuwd bent hoe ik bij de Kids terecht ben gekomen. Het begon namelijk met een workshop bij Amsterdam Dansmarathon waarbij ik betrokken raakte met de Kids van Amsterdam Oost. De deelnemers waren zo enthousiast, waardoor ik uiteindelijk ben gevraagd om deel te zijn van het team en zonder twijfel ja heb gezegd. Tot nu toe voelt het fijn om elke zaterdag de kids en mijn collega's te zien en heb ik het altijd naar mijn zin. 
 

Ben je benieuwd naar mijn stijl? Kijk dan op mijn YouTube kanaal: aron norbert afrodancevid. Volg mij ook op Instagram @anorbert_ 
Or I see you in my class!

Clyde van Kanten (Originals)

Drummen en persoonlijke begeleiding

Bio binnenkort op de website

WhatsApp Image 2021-09-14 at 12.43.16.jpeg
Luciano_edited.jpg

Luciano Hiwatt
Dans| HipHop Breakdance
 

Deel alle goede klantrecensies over je bedrijf. Dubbelklik hier of klik op Tekst bewerken.

docent%201_edited.jpg

Aaron  Nolbert
Afro dans 

Deel alle goede klantrecensies over je bedrijf. Dubbelklik hier of klik op Tekst bewerken.

Joshua .jpeg

Joshua Halman
Theater | Dans

 Ik leer de kids acteren, scenes maken en ook hoe ze door middel van dans/beweging verhalen kunnen vertellen op de vloer!

Joshua .jpeg

Joshua Halman
Theater | Dans

Deel alle goede klantrecensies over je bedrijf. Dubbelklik hier of klik op Tekst bewerken.

bottom of page