Zoeken

Coronactief!

Er is ondanks de corona uitbraak gelukkig genoeg te beleven bij de Kids van oost. Het is erg gezellig als de kids aanwezig zijn voor de activiteiten die aangeboden worden in de corona tijd. Ik ben zelf ook kind geweest en weet dat het erg leuk kan zijn om deel te nemen aan groepsactiviteiten.


Het is super mooi om vooral in deze tijd een kleinschalige activiteit te organiseren voor de kids. Het helpt vooral de jongeren om er tussen uit te kunnen, omdat zij anders zich gaan vervelen en niet tot activering komen. Dit is erg belangrijk en het biedt ook wel structuur en houvast.


Als activiteitenbegeleider krijg ik te maken met multiculturele groepen waarbij er een grote behoefte is aan bepaalde activiteiten zoals “real life among US”. Dit heeft goed aangeslagen, omdat de kinderen het spel in het echt konden spelen en de taken konden uitvoeren in de ruimte die ze tot hun beschikking hadden. Het is een bekend spel die alle kinderen op hun telefoon spelen. Wel echt supervet dat dit in het echt gerealiseerd kon worden. Zo zijn er nog meer mogelijkheden om een spel te organiseren waarbij de kids gezamenlijk met elkaar overweg kunnen ongeacht de leeftijdsverschillen.


Naast de activiteiten die georganiseerd worden, is het van belang dat we een gesprekje voeren met de kids. Dit is iets wat ik spannend vindt omdat ik de jongeren het liefst wil amuseren in plaats van dat ze naar mijn saaie stem luisteren. Aan de andere kant leer ik de kids kennen en is dat wel de manier om erachter te komen als iedereen lekker in zijn vel zit en/of er andere bijzonderheden zijn. Verder kijk ik uit naar verschillende projecten/activiteiten die wij bij de kids organiseren en naar het ontmoeten van iedereen die eraan meedoen😊😊😊.


Groetjes,


Chavis Stagiaire

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven